Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ

Σε συνέχεια πρόσφατης ανάρτησης, σχετικά με τοποθέτηση απολεπίσματος με μέλι σε κυψέλη πάνω στα πλαίσια, και σε τροφοδότη σιροπιού κλειστού τύπου (με καπάκι) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το αποτέλεσμα και τις φωτογραφίες. Η τοποθέτηση του τροφοδότη έγινε πολύ γρήγορα για να αποφύγω την περίπτωση λεηλασίας, και για αυτόν τον λόγο δεν έβγαλα φωτογραφίες στην τοποθέτηση.
Στην ίδια κυψέλη τοποθέτησα και ένα κιλό ζαχαροζύμαρου.
Την πέμπτη ημέρα από την τοποθέτηση έγινε ο έλεγχος για τα αποτελέσματα.
Ευτυχώς δεν βρήκα συμπτώματα λεηλασίας. Για να ήμουν πιο σίγουρος θα ήταν καλύτερα να έκανα την τοποθέτηση αργά το βράδυ.
Ο τροφοδότης είναι γεμάτος με μέλισσες που γλύφουν τα κομματάκια κεριού και παίρνουν το μέλι από το οποίο κάποια ποσότητα καταναλώνουν για εκτροφή και κάποια την αποθηκεύουν. Τα κομματάκια κεριού που μένουν δεν έχουν ίχνος μελιού και είναι έτοιμα για λιώσιμο. Το ζαχαροζύμαρο είναι άθικτο. Αυτό έλειπε, να άφηναν το μέλι για το ζαχαροζύμαρο.Δεν ξέρω αν χρησιμοποίησαν μέρος του κεριού για κάποιες εργασίες στην κυψέλη, ή και αν είναι δυνατόν να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε να είχα ζυγίσει με ζυγαριά ακριβείας, και να ήξερα πόσο ήταν το αρχικό βάρος ακριβώς και μετά να ζύγιζα και αυτό που έμεινε για να καταλήξω σε τέτοιο συμπέρασμα. Την επόμενη φορά θα το κάνω πιο οργανωμένα.

1 σχόλιο:

  1. Αν είταν άλλη εποχή θα έπαιρναν πολύ κερί.Τώρα είναι βέβαιο ότι το αγνόησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή